Tippek, tanácsok

Hallásközpont budapest

Egy hallókészülék megvásárlása fontos döntés, mellyel jelentősen növelhetjük életminőségünket és biztonságérzetünket. Éppen ezért szánjunk elegendő időt a nekünk megfelelő készülék és magas szakmai tudással rendelkező, minősített szakellátó megtalálására. A hallókészülék-viselők közel fele úgy gondolja, sokkal korábban kellett volna elkezdenie hallókészüléket használni, 68%-uk pedig ma már nem tudna meglenni hallássegítője nélkül.

  1. Első lépésként végezze el ingyenes online hallástesztünket. 
  2. Keressen fel egy halláscentrumot az Ön közelében. 
  3. Mindannyiunk hallása egyedi, éppen ezért előfordulhat, hogy a hirdetésekben megjelenő, akciós áron kínált készülék az Ön számára nem lesz megfelelő. Egy hallókészülék csak akkor képes optimális segítséget nyújtani, ha az kifejezetten az Ön hallásproblémájára, anatómiai sajátosságaira és személyes igényeire van beállítva.
  4. Kérje meg hallásakusztikusát, hogy részletesen magyarázza el Önnek a hallásvizsgálatok során kapott eredményeket és mutassa meg az Ön hallásproblémájának megfelelő valamennyi készülék típust.
  5. Tudja meg, mely szolgáltatások tartoznak bele az árba, milyen kiegészítő lehetőségek kínálkoznak a későbbi fenntartás költségeinek csökkentésére (hallókészülék biztosítás, törzsvásárlói kedvezmények, ügyfélprogram stb.) 
  6. Szánjon elegendő időt arra, hogy hallásakusztikusával együtt megtalálják a tökéletes beállítást, mert a nem megfelelően illeszkedő, sípoló, zúgó készülékek sok kényelmetlenséget okoznak. 
  7. Tudja meg, hogy pontosan mennyi ideig használhatja próbaviselésre a kiadott készüléket.
  8. Közölje hozzátartozóival és ismerőseivel, hogy hallókészüléket hord és már nincs szüksége a hangos beszédre.