Hallókészülék ápolási tippek

Hallókészülékünk hosszú élettartamát a szakemberek által történő rendszeres felülvizsgálat, valamint a megfelelő otthoni tisztítás garantálja.  A mindennapos otthoni ápolással tehát mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy hallókészülékünk hosszú ideig nyújtson örömet számunkra. Az ápolás hiánya, vagy a nem megfelelő kezelés ugyanis számos probléma okozója lehet. Az alábbiakban következzen néhány hasznos ápolási tipp:

1. A fül higiéniája

Mindig fordítson kellő figyelmet fülének higiéniájára. Szaküzleteinkben térítésmentesen vehet részt fül-orr-gégész szakorvosi kontroll vizsgálaton.

2. Kerülje a hajlakkal történő érintkezést!

A hajlakk finom permete illetve a púder eltömítheti a mikrofon nyílását.

3. Óvja hallókészülékét a szennyeződéstől!

Mielőtt hallókészülékéhez ér, mindig bizonyosodjon meg arról, hogy ujjai tiszták és szárazak. A mikrofon bemenetek nagyon kicsik, szakszerűtlen kezelés esetén elzáródhatnak.

4. Kerülje a rázkódást!

Kerülje hallókészüléke kemény felületre történő esését. A veszély fennállhat készülék tisztítás vagy elemcsere közben. Hallókészüléke behelyezéséhez illetve eltávolításához lehetőleg puha felületet biztosítson.

5. Kímélje hallókészülékét az erős hősugárzástól!

Ne tegye ki készülékét erős hőnek, védje közvetlen napfénytől (otthon vagy parkoló autóban) és ne tárolja fűtőtest közelében.

6. Védje készülékét a nedvességtől!

Zuhanyozás, fürdés vagy úszás előtt vegye ki hallókészülékét a füléből. A magas páratartalom károsíthatja hallókészüléke elektronikáját.

7. Hallókészülékét tárolja biztonságos helyen!

Amennyiben készülékét hosszabb ideig nem használja, távolítsa el az elemet és hagyja nyitva az elemajtót. A hallókészüléket tárolja a dobozában vagy szárítódobozban.

8. Finom tisztítás

Készülékét egy erre a célra kifejlesztett nedves tisztítókendővel tisztítsa. Az alkohol, az oldószerek, valamint a háztartási tisztítószerek ártalmasak. Hallókészüléke optimális teljesítményéhez a hallókészüléknek, illetve az illesztéknek fülzsír- és szennyeződésmentesnek kell lennie. Speciális ápolószereinkről szakellátóinknál tájékozódhat, akik szükség esetén készülékét szakszerűen átvizsgálják.

9. Gyermekektől és háziállatoktól távol tartandó

Hallókészülékét tartsa elzárva gyermekektől és háziállatoktól. A szanaszét heverő és bekapcsolva maradt hallókészülék magas sípoló hangot bocsájt ki magából, ami az érzékenyebb kutyákat irritálhatja, ezért számos készülék vált már kutyák martalékává.

10. Hallókészüléke javítását kizárólag szakember végezze!

Minden hallókészülék ellensége a csavarhúzó és az olaj. Sose próbálja saját maga megjavítani hallókészülékét, mert visszafordíthatatlan károkat okozhat!

11. Biztonsági tudnivalók, garancia

A hallókészülék nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért a forgalmazó nem vállal felelősséget. Rendeltetésellenes használatnak minősül például, ha a használó nem tartja be a használati útmutatóban foglaltakat (pl. fülzsír megelőző tisztítás). Magas frekvenciás vagy egyéb készülékekkel történő fizioterápiás- vagy sugárkezelés előtt a hallókészüléket ki kell venni és a kezelőhelyiségen kívül tárolni.