Tisztító-és ápolószerek

 

SanDry – Tisztítás és szárítás egyben

A hallókészülékek meghibásodását leggyakrabban a pára vagy izzadás okozza. A viselőnek ugyanakkor nagy gondot kell fordítania a megfelelő tisztításra is, mert a hallókészülék hallójárattal érintkező része (illeszték), táptalaja lehet különböző mikroorganizmusoknak, gombáknak. A hallókészülék ápolás során alkalmazott higiéniai termékek legújabb generációját képviseli a Cedis SanDry. Ez a termék egyszerre nyújt optimális védelmet a baktériumok, vírusok ellen és biztosít megfelelő szárítást a párásodás okozta meghibásodások ellen.

  • Tisztítás, fertőtlenítés UVC fénnyel
  • Elektromos szárítási funkció, időkapcsolóval
  • Automatikus (UVC) kikapcsolás 5 perc után
  • Intenzív szárítási szint, magas páratartalom esetén
  • Könnyű kezelhetőség, kis méret

 

Hallókészüléke érzékeny mikroelektronikával van felszerelve. Ezek a miniatűr részecskék – mindenekelőtt a nedvességre – üzemzavarral reagálnak. A nedvesség, izzadság formájában és hideg vagy hőség által keletkezett kondenzvíz formájában hat ki készülékére. Ez a nedvesség az érzékeny elektronikában korrodáláshoz és ezáltal üzemzavarhoz vezethet.

Hallókészüléke teljesítményének és élettartamának megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy készüléke szárítására gondot fordítson.

A szárítást legalább heti rendszerességgel szükséges elvégezni, fokozottan párás környezet esetén pedig naponta. A szárításra különböző lehetőségek állnak rendelkezésre, melyekről üzleteinkben érdeklődhet.

Pannon hőtasak

Védje hallókészüléke élettartamát Pannon hőtasakkal!
A kinti és benti hőmérséklet-különbség miatt a pára könnyen lecsapódhat, amelynek következtében a hallókészülék elhalkulhat, torzíthat vagy akár el is némulhat. A Pannon hőtasak segítségével az elektromos alkatrészek nedvesség okozta károsodása megelőzhető, szervizigénye csökkenthető.
A Pannon hallókészülék és tartozékszárító hőtasak egyszerűen kezelhető, praktikus és változatos színekben kapható.

Aloe gel

Kifejezetten hallókészülékviselőknek kifejlesztett aloé vera tartalmú készítmény. A fül bőrfelületének és hallójáratának kiváló ápolását és védelmét biztosítja. Alkalmas irritációk és bőrproblémák megelőzésére. Egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az illeszték vagy a fülbe helyezhető hallókészülék behelyezését és eltávolítását.

 

Tisztító kendő

Mind a hallókészülék, mind pedig a fülilleszték külső gyors letisztítására szolgál. Fertőtlenítő hatással is rendelkezik, emiatt célszerű akár naponta használni.

Használati útmutató: a tisztítókendő kiszáradás elleni védelemmel van ellátva. Használat előtt fel kell nyitni és az adagolón keresztül kell a kendőt átfűzni. A fülillesztéket vagy hallókészüléket alaposan le kell törölni. Fülbe helyezés előtt a tisztított felületet hagyni kell teljesen megszáradni. Fokozottan tűzveszélyes, tűzforrástól távol tartandó és használata közben tilos a dohányzás. Szembe jutás esetén, azonnal bő vízzel ki kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. Jól szellőzött helyiségben használandó.

 

Tisztító tabletta és tégely

A hallókészülék használat közben önkéntelenül is bepiszkolódik kisebb-nagyobb mértékben. A folyamatos tisztántartás egyaránt fontos az élettartam növelés, a használati biztonság és kényelem fokozása, antibakteriális hatás elérése érdekében, ugyanakkor a korszerű hallókészülék viselési kultúrához is szervesen hozzátartozik.

 

Szárító kapszula és tégely

A hallókészülék normál használat közben párásodik. A nedvesedés oka lehet a magas páratartalom, a hőmérséklet ingadozása, izzadtság, fülzsír, párakicsapódás. A nedvesség rongálja a hallókészülék apró alkatrészeit, ami a hallókészülék kényszerű cseréjéhez vezethet. A védekezésben nyújt hatékony segítséget a szárító kapszula, s a hozzá tartozó szárító tégely.

Használati útmutató: Vegye ki az elemet a készülékből és a kapszulával együtt helyezze bele a tégelybe. Zárja le légmentesen, s egész éjszaka hagyja a hallókészüléket a tégelyben, így reggelre a tabletta magába szívja a nedvességet. Célszerű hetente egyszer, vagy minden olyan esetben használni, amikor a készüléket folyadék éri. A tabletta egészen addig használható, míg színe fakó sárgára nem változik. A tablettát mindig gondosan lezárt tégelyben tartsa, mert ha a levegő nedvesség tartalmát is magába szívja, élettartalma jelentősen csökken! Ügyeljen arra, hogy a kapszula ne kerüljön gyermekek kezébe!

 

Tisztító spray

Fülilleszték és hallójárati hallókészülék tisztító- és ápolószere, mely a nehezen hozzáférhető részek hatékony tisztítására szolgál.

Használati útmutató: A sprayből a tisztító folyadék pumpálással kerül a kefe végére, az így megnedvesített kefével tisztíthatjuk a kívánt területet. Ügyeljünk arra, hogy a készülék illetve a fülilleszték belsejébe a nyílásokon keresztül ne jusson spray, mert tönkreteheti a készüléket.